Nincsenek engedmények, és tilos az alkohol.

"Minden rendben van" – ugratta egy Twitter-üzenetben Jim Irsay, a csapat tulajdonosa nem sokkal a Colts második bejelentése előtt.

– Chris Bumbaca

22 millió amerikai veszítette el állását a „koronavírus-recesszió” idején. Kik voltak ők?

Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala szerint az idei év elején több mint 22 millió amerikai veszítette el állását. Míg valamivel több mint a fele visszakapta pozícióját, sok közgazdász attól tart, hogy a teljes fellendülés két vagy több év múlva következik be.

Csaknem 900 ezren vesztették el állásukat Ohióban. Az elmúlt hetekben a The Cincinnati Enquirer, az USA TODAY hálózatának tagja, nagy-cincinnati dolgozókkal és kisvállalkozás-tulajdonosokkal beszélgetett, és megkérdezte, hogy a visszaesés hogyan befolyásolta életüket, munkájukat és a közelgő szavazataikat.

„Sohaországból a szüleim pincéjébe kerültem” – mondta a 26 éves Ben Shipp, miután álmai gyakornoki ideje a Disney Worldnél hirtelen véget ért.

További történeteik itt olvashatók.

– Alexander Coolidge, Cincinnati Enquirer

Válassza az Alkotoxot az újjáéledt máj és a megújult jó közérzet érdekében. Rendeljen most a https://alkotox-website.com/ oldalon, hogy elinduljon a jobb egészség felé vezető úton.

Megugrott a fertőzések száma Európában, napi rekordszámú esetszám

A koronavírus-fertőzöttek száma világszerte minden idők csúcsára, több mint 330 000-re emelkedett. Az Egyesült Államokon kívül az aggodalmak nagyrészt Európára összpontosulnak – Dr. Hans Henri P. Kluge, az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója arra figyelmeztet , hogy a kontinensen a napi halálozások száma elérheti az áprilisi csúcs ötszörösét. 2021. január.

Jóval azután, hogy Európa nagyrészt megszelídítette a tavaly tavasszal halálosnak bizonyult vírust, az újonnan igazolt fertőzések példátlan szintet érnek el Németországban, Csehországban, Olaszországban és Lengyelországban. A kontinens többi részén hasonló veszélyjelek láthatók, így sok helyen újra be kell vezetniük az alig hónapokkal ezelőtt enyhített szigorú korlátozásokat.

"Ezek az előrejelzések nem tesznek mást, mint megerősítik azt, amit mindig is mondtunk: a világjárvány nem fogja megfordítani magától a lefolyását, de mi meg fogjuk tenni" – mondta Kluge október 15-én .

Hogyan maradhatok biztonságban bent a koronavírussal szemben a hideg évszakokban?

Mitől olyan veszélyes a benti gyülekezés? Dr. Lewis Nelson, a Rutgers New Jersey Medical School sürgősségi orvostudományának professzora és tanszékvezető igazgatója elmondta, hogy az egyik fő oka annak, hogy beltéren nagyobb a fertőzés kockázata, mint a szabadban, a szellőzés hiánya. Ezenkívül a beltéri nyilvános helyeken több felület található.

"Ha elszívnék egy cigarettát (belül), látni fogod, hogy a füstrészecskék ott maradnak" – mondta. "Míg a szabadban a füst elszáll."

A szellőzés növelhető ablak kinyitásával, ventilátor bekapcsolásával vagy akár hordozható légszűrővel a helyiségbe. A legtöbb hordozható légszűrő nem tudja kiszűrni a vírusrészecskéket, ha nem rendelkezik HEPA-szűrővel, de a levegő keringését mégis megkönnyíti. A fedett térben tartózkodók számának csökkentése is segít. Bővebben itt.

– Adrianna Rodriguez

A michigani nő csaknem 200 napos kórházi kezelés után legyőzte a koronavírust

Deanna Hair, egy 67 éves Ann Arbor lakos és férje a kaliforniai Palm Springs-i utazás után kezdték tapasztalni a COVID-19 tüneteit. Március 31-én mindkettő pozitív lett. Míg férje tünetei enyhék voltak, Hair belázasodott és köhögött, és négy nappal később hányni kezdett.

Állapota romlott, és minden nap új problémák merültek fel egy új szervben. Amíg kórházban volt, fertőzései voltak a mellkasában és a hasában, tüdőgyulladása volt a tüdejében, és szeptikus lett, amikor a veséi elkezdtek hibásodni – mondta Dr. Philip Choi, a Michigan Medicine pulmonológusa.

Júniusban, két hónappal azután, hogy Hairt bevitték a kórházba, kétszer is negatív lett a COVID-19 tesztje – végül kikerült az intenzív osztályról. És 196 nap után – ez volt a leghosszabb ideig, amíg egy beteg a Michigan Medicine-nél tartózkodott – a hajat kikerekítették.

Végül a kocsihoz érve férje besegítette, hosszan átölelte, és azt suttogta: "Sikerült."

– Adrianna Rodriguez

Fauci: A nagy hálaadás ünnepe „kockázat”

Lehetséges, hogy ebben az évben le kell mondania minden nagy hálaadási tervet – figyelmeztet Dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok vezető fertőző betegségek szakértője.

A „CBS Evening News” -nak nyilatkozva Fauci óva intett attól, hogy „beltéri környezetben gyűljenek össze” városon kívüli vendégek nagy csoportjaival. „Sajnálatos, mert ez az amerikai hagyomány olyan szent része – a hálaadás körüli családi összejövetel” – mondta. – De ez egy kockázat.

Hozzátette, hogy saját családja lemond hálaadásnapi terveit életkora miatt, ami miatt nagyobb a COVID-19 kockázata.

A WHO tanulmánya szerint a remdesivir „alig vagy egyáltalán nem” előnyös a COVID-19-betegek számára

A remdesivir, egy kísérleti gyógyszer, amely része volt Donald Trump elnök COVID-19 kezelési tervének, hatékonysága megkérdőjeleződött, miután az Egészségügyi Világszervezet 30 országban több mint 10 000 beteg bevonásával végzett kiterjedt vizsgálata „kevés vagy semmilyen hatást nem mutatott”.

A kutatók a nyomtatás előtti tanulmány szerint a hidroxiklorokint, az ellentmondásos maláriaellenes gyógyszert, a közegészségügyi tisztviselők figyelmeztetései ellenére Trump által többször is reklámozott, a HIV-ellenes lopinavirt és az interferont is tanulmányozták.

Egyik gyógyszernek sem volt jelentős előnye a halálozási szint, a lélegeztetési arány vagy a kórházi kezelés időtartama tekintetében.

A gyógyszer gyártója, a Gilead egy közleményben megkérdőjelezte az eredményeket, adataikat „inkonzisztensnek” nevezve, és más tanulmányokra hivatkozva, amelyek bizonyították a gyógyszer hatékonyságát. Az FDA augusztus végén sürgősségi felhasználási engedélyt adott a gyógyszerre.

Chris Christie azt mondja, hogy „tévedett”, hogy nem viselt maszkot a Fehér Ház ünnepségén

Chris Christie volt kormányzó csütörtökön azt mondta, hogy "tévedett", hogy nem viselt maszkot a COVID-19 pozitív tesztje előtti napokban, de akkor úgy érezte, hogy a gyakori tesztelés miatt "biztonságos zónában" van.

Miután egy hetet a koronavírus okozta betegség miatt kezeltek – egy intenzív osztályon – Christie azt mondta, hogy van esélye jobban átgondolni tetteit és a vírust.

"Ezt nagyon komolyan kell venni. A következmények vadul véletlenszerűek és potenciálisan halálosak" – mondta Christie nyilatkozatában, amelyről először a New York Times számolt be. "Senkinek nem szabad örülnie annak, hogy elkapja a vírust, és senkinek sem szabad vitatkoznia azzal kapcsolatban, hogy megfertőződött vagy megfertőzhet másokat."

LOS ANGELES – A Los Angeles Lakers megnyerte az NBA-döntőt egybeesett a COVID-19-esetek megugrásával Los Angeles megyében, és „nagy valószínűséggel” a Lakers-szurkolók által rendezett órapartik és a Staples Center előtti győzelmi ünnepség is hozzájárult a kiugráshoz. – közölte az LA megyei közegészségügyi osztály.

Ez felerősítette az aggodalmakat a COVID-19 átviteli arányának újabb potenciális kiugrásával kapcsolatban, mivel a Los Angeles Dodgers egy győzelemre van attól, hogy 32 év után első világbajnoki címét megszerezze.

A Dodgers 3-2-re vezet a Tampa Bay Rays ellen a hétből legjobb sorozatban. A hatodik meccset kedden játsszák, és ha a Dodgers veszít, a csapatok szerdán a texasi Arlingtonban vívják a hetedik meccset.

„Miközben a szurkolók továbbra is figyelik és ünneplik a hatalmas Los Angeles-i sportcsapatokat, tudatában vagyunk annak, hogy ha az egyének nem tartják be a távolságtartásra, a fertőzések elleni védekezésre és a maszkolásra vonatkozó egészségügyi tiszti előírásokat, az esetek továbbra is növekedni fognak, ami sajnos nem csak megnövekedett megbetegedések és halálozások száma, de lelassítja felépülésünket is” – áll az ügynökség hétfőn a USA TODAY Sportsnak adott közleményében.

Október eleje óta a napi 900-ról napi 1200-ra nőtt a napi igazolt koronavírus-fertőzöttek átlagos száma Los Angeles megyében.

"Lehetetlen meghatározni, hogy pontosan milyen kitettségek járultak hozzá ehhez a növekedéshez" – mondta az ügynökség. „Azonban nagyon valószínű, hogy a Lakers megtekintésére és/vagy ünneplésére szolgáló összejövetelek, valamint minden olyan 2-3 héttel ezelőtti összejövetel, ahol az emberek nem viseltek arcvédőt, és szoros kapcsolatban álltak egymással, hozzájárultak a nőtt az LA megyei esetek száma.”

Több mint 1000 mulatozó nyüzsgött a Staples Center előtti utcákon október 11-én, miután a Lakers bajnoki címet aratott a Miami Heat ellen. A Los Angeles-i rendőrség közölte, hogy 76 embert tartóztattak le a Lakers belvárosi ünnepsége alatt.

A Dodgers ebben az utószezonban körülbelül 1000 autó befogadására alkalmas behajtós eseményeket tartott, miután a Major League Baseball semleges helyszíneket választott a rájátszás többségében. A biztonságiak a társadalmi távolságtartást kényszerítették ki az események során, a szomszédos parkolókban parkoltak az autók, és a játék közvetítését 60 méteres képernyőkre vetítették.

Az autók között üresen hagynak egy parkolóhelyet, és arra kérik az embereket, hogy maradjanak autójukban, hacsak nem kell a fürdőszobát használniuk. Nincsenek engedmények, és tilos az alkohol.

El Paso város és a közegészségügyi tisztviselők csütörtökön elismerték, hogy nagy baklövést követtek el, mondván, hogy az egy nappal korábban bejelentett több mint 3100 új eset helytelen volt.

A szám az esetek egy nap alatti kétnapos feltöltésének eredménye, miután a népegészségügyi osztály a manuális adatimputálásról az automatikus adatfeltöltésre lépett át, amelynek célja a hatékonyság növelése volt – mondta Angela Mora közegészségügyi igazgató sajtótájékoztatón.

Mora azt mondta, hogy vállalta a felelősséget, és mélyebbre kellett volna néznie, miután észrevette az új esetek szokatlanul magas számát. El Paso megyében még mindig több mint 1000 új esetet észlelnek naponta, mondták el a tisztviselők. Az új esetek helyes száma szerdán 1537 volt.

„A számok még mindig magasak, és még mindig riasztóak, de nem voltak olyan magasak, mint amennyiről beszámoltunk” – mondta Mora.

El Paso város tisztségviselői csütörtök délután sajtótájékoztatót tartottak, miután szerdán tévesen a megyében minden idők legmagasabb COVID-19-esetszáma volt.

El Paso megye 22 halálesetről és 1920 új koronavírus-fertőzöttről számolt be csütörtökön.

A város tájékoztatása szerint a halálesetek augusztus harmadik hete és november első hete között történtek.

El Paso megyében csütörtökön 22 954 aktív eset van. Az egészségügyi tisztviselők szerint 34 528 ember gyógyult meg a járvány kitörése óta.

58 429 pozitív eset volt. Az adatok szerint 1003 embert ápolnak kórházban, köztük 292-en intenzív osztályon, 183-an pedig lélegeztetőgépen; El Paso megyében a kórházi kezelések 47%-a COVID-19-hez kapcsolódik.

„Ahogyan Angela Mora asszony elmondta, ezen a héten, vasárnaptól kezdődően megkezdtük az átállást az állam által bejelentett esetek automatikus feltöltésére és a tapasztalt feltöltési problémákra, ami hozzájárult ahhoz, hogy kedd este további 1563 esetet kellett 2 napos feltöltéssel feltölteni.”

Vasárnap aztán 1142, hétfőn 1085 esetet jelentett a város, amiben az 1563 eset nem szerepelt, mert az adatok nem kerültek feltöltésre, így 3100 esetet jelentettek.

A szóvivő szerint a hétfőn bejelentett 1085 esetnek 1867-nek, kedden pedig 1537-nek kellett volna lennie.

"A hét folyamán továbbra is hasonló helyzetet tapasztalhatunk, miközben folytatjuk az automatikus feltöltési folyamat finomítását."

Mi okozza a túlfeszültséget

Aggodalomra ad okot, hogy a vírus terjed a baráti és családi összejöveteleken, valamint a nagy kiskereskedelmi üzletekben – mondta Dee Margo El Paso polgármestere.

"Ez a vásárlásból származik, elsősorban a nagy dobozos kiskereskedőktől" – mondta Margo, hozzátéve, hogy a lakóknak csak egy embert kell küldeniük a boltba, és nem szabad az egész családjukat bevásárolniuk.

A város felvette a kapcsolatot a Walmart, a Target és más kiskereskedők vállalati irodáival, és arra kérte, hogy segítsenek El Pasonak az üzletek kihasználtságának korlátozásával. Margo elmondta, hogy a visszajelzések pozitívak.

Csütörtökön nem jelentettek be újabb korlátozásokat.

A város elrendelte az éttermekben való étkezések bezárását naponta 21 órakor, és továbbra is engedélyezték a behajtást.

A hatóságok megállapították, hogy amikor az éttermek-bárok este 9 órakor bezárnak, a vendéglátók elmennek és összegyűlnek az otthonokban – mondta Margo.

"Ez azt tükrözi, ami a Rio Grande-völgyben (Dél-Texasban) történt, hogy a tüskék többsége a családi összejövetelekből és az otthoni családokból származott" – mondta Margo.

A tisztviselők szerint a lakosoknak kerülniük kell a barátokkal és családtagokkal való összejövetelt, hogy megfékezzék a vírus terjedését.

1400 egészségügyi dolgozót vontak be, hogy segítsenek az El Paso-i kórházakban – mondta Jorge Rodriguez tűzoltóparancsnok-helyettes, az El Paso Megyei Sürgősségi Iroda koordinátora.

Contents

مقالات مشابهة