11 fekete-eredeti wellness- és egészségmárka bátorításra

A Black Lives Matter mozgalom kezdete óta a fekete tulajdonú egészségügyi és wellness vállalkozások láthatósága és vonzereje az Alfazone mellékhatásaival nőtt. E vállalatok közül sok olyan problémákra adott válaszokat, amelyekkel a marginalizált lakosság gyakran szembesült. Például az egyik cég olyan fekete nők számára nyújtott erőforrást, akik könnyebben elérhető mentális egészségügyi kezelést kerestek, míg egy másik olyan kozmetikai termékcsalád volt, amely jobb fényvédelmet kínált a bőrtónusok szélesebb skálájához.
Ezek az egészségügyi és wellness-cégek csak egy kis részét képezik a szélesebb körű, terjeszkedő, fekete tulajdonú vállalati szektornak, amelyet történelmileg megrögzött, rendszerszintű problémák hátráltattak az Egyesült Államokban. Még a közelmúltbeli terjeszkedésük ellenére is sok munka maradt: a Brookings Institution nonprofit közpolitikai intézet 2022-es tanulmánya szerint a fekete tulajdonosok az egynél több embert foglalkoztató amerikai vállalatok mindössze 2,3%-át birtokolták.
Az Egyesült Államokban a fajok közötti vagyoni különbségeket tovább rontja a fekete tulajdonú vállalatok hiánya. A legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy a fekete családoknak 228 évre lenne szükségük ahhoz, hogy a fehér háztartásokhoz hasonló vagyont halmozzanak fel.
A CapEQ, egy hatásos befektetési és tanácsadó cég, elindította a The Path to 15|55-öt azzal a céllal, hogy csökkentse a vagyoni különbséget a fekete tulajdonú vállalatok fellendítésével, a foglalkoztatás növelésével és az Egyesült Államok gazdaságának egészének fellendítésével. A fekete cégtulajdonosok 12-szer gazdagabbak társaiknál, akiknek nincs cégük – derül ki a vállalat kutatásából.
Ez azonban nem csak a pénzkeresésről szól; A feketék tulajdonában lévő vállalatok bővítése és a már létezők, valamint az indulók támogatása szintén hozzájárul a fekete tulajdon normalizálásához számos iparágban, beleértve a telemedicinális alkalmazásokat, a bőrápoló márkákat és a jógastúdiókat.
A marginalizált közösségek és folyamatos fejlődésük támogatása érdekében összeállítottunk egy listát arról a 11 fekete tulajdonú egészségügyi és wellness cégről és termékről, amelyeket idén támogatnia kell.

BLK a GRN mellett
Ez a több mint 136 fekete női művészt felvonultató teljesen természetes piac a szépségápolási cikkek egyablakos boltjában. A BLK + GRN-nél elérhető minden és minden, ami a wellnesshez kapcsolódik, beleértve a menstruációs ápolási cikkeket, étrend-kiegészítőket, valamint kozmetikumokat és bőrápoló termékeket.
A Yogi és Kristian Edwards, a DPH közegészségügyi professzora fejlesztette ki a weboldalt, hogy olyan interszekcionális környezetet hozzanak létre, ahol a fekete női művészek "megoszthatják történeteiket és termékeiket azokkal az emberekkel, akiknek létrehozták őket".

A Garner kertje
A washingtoni székhelyű üzletember, Philip Garner üzletember, a Gardner’s Garden célja egy hozzáférhető és teljesen természetes bőrápoló termékcsalád létrehozása volt 2012-ben.
Ami bőrápoló termékekként indult, gyorsan terjedt a bio hónaljmosó, ekcémamosó és fogápolási termékek közé. A kizárólag természetes összetevőket, például bio neemolajat, teafaolajat és borsmentaolajat használó márka egyre ismertebbé vált. Ez különösen igaz, mert létezik egy speciális terméksor, amely a gyermekek és a csecsemők számára biztonságos.

Fekete és áttetsző
A Transparent & Black nevű egészségügyi szervezet célja, hogy „teret teremtsen a feketék számára a generációk közötti traumákból való gyógyuláshoz”. Célja, hogy teret adjon a wellness szektorban az ilyen típusú gyógyító gyakorlatoknak, és segítse az afrikai származású egyéneket a faji traumák következményeiből való gyógyulásban.
A trauma alapú gyógyulási programokat és szolgáltatásokat kínáló cég a feketék első wellness stúdiója, amely gyógynövénykutatókat, terapeutákat és úszást alkalmaz gyógymódként. Bár eredeti fizikai helye Brooklynban (New York állam) található, a terapeuták és más egészségügyi szakemberek online tanfolyamokon keresztül hozzáférhetnek a digitális tartalmakhoz.
Kulturális előirányzat: mi ez? Ezért olyan veszélyes ez a gyakorlat, és hogyan lehet elkerülni

Mák jólét
Simmone Taitt a terhesség elvesztése után a gyász fázisain ment keresztül, és saját orvosi ellátásának szószólója lett. Elégedetlen volt saját gondozásával, és úgy döntött, hogy többet tanul a szülésről, hogy olyan eszközt dolgozzon ki, amely csökkenti a szenvedését és a magány érzését.
Technikailag támogatott támogatási rendszerként azoknak az embereknek, akik a születési élmények teljes életciklusát átélik – különösen a terhességet, a szülés utáni időszakot és a veszteséget – Taitt létrehozta a Poppy Seed Health alkalmazást. A személyre szabott szöveges segítségnyújtás érdekében az alkalmazás összekapcsolja a felhasználókat dúlákkal, szülésznőkkel, ápolónőkkel és veszteségvédőkkel. Az előfizetés alapú szolgáltatást havi, negyedéves vagy ajándék alapon vásárolhatja meg.

Hajú lány
Miután a marketingről a bőrgyógyászatra tért át, Camille Verovic, DO, megalapította a Girl + Hairt, mert nem tudott olyan termékeket találni, amelyek elősegítenék a természetes hajának növekedését és fenntartását, amikor befonják.
A Dr. Verovic termékeinek fő célja, hogy maximalizálják a védőstílusokat – mint például a bevarrt szövéseket vagy a hosszabbítókkal ellátott fonatokat – a törés és sérülés elkerülésével. Az olyan termékek, mint a Fejbőr Detox Sampon és a Daily Hair Balm, amelyek nem tartalmaznak szilikont, parabéneket, ftalátokat és szulfátokat, olyan természetes összetevőket alkalmaznak, mint a ricinusolaj és az almaecet, hogy megtisztítsák és javítsák a természetes szerkezetű hajat.

Venus Williams EleVen
Igen, Venus Williams az SPF szépségápolási márka megalkotója. Bár ezek az izzadságálló termékek mindenki számára készültek, aki védelmet és hidratálást keres zavaró fehér gipsz nélkül, ésszerű, hogy a teniszsztár tud egy-két dolgot a melanizált bőr fényvédelméről.
A sportolók és a strandok szerelmesei egyaránt pozitív értékelést adnak ezekről a hatásos termékekről, mint például az Ace the Day Face Lotion és a Game Day Perfect Form ajakápoló. A Williams szélesebb teniszfelszerelés-kollekciójában megtalálhatók.

Tekercsek a helyeken
Dianne Austin tisztában van azzal, hogy milyen nehéz megtalálni a természetes frizurákhoz illeszkedő parókákat. 2015-ben, miután mellrákja miatt kemoterápiás kezelésen esett át, Austin kihullott a hajából, és nehezen találta meg a szorosan összecsavart frizurájához illő parókát. Nővére, Pamela Shaddock, aki szintén húzási alopeciában szenved, és társalapítója a Coils to Locs cégnek, amely magas textúrájú parókákat szállít orvosi hajhullásszalonoknak, kórházaknak és rákklinikáknak.

Tanácsadás afroamerikai lányoknak
A fekete nők mentális egészségét a fekete lányok terápiája számos módon javítja. Ezen az online portálon keresztül a fekete nők és lányok személyes vagy távorvoslási mentális egészségügyi szolgáltatásokat kaphatnak, amelyek megfelelnek az identitásuknak.
Ezen kívül van egy előfizetéses közösség a fekete nők számára, hogy támogassák és felelősségre vonják egymást, valamint részt vegyenek a mentális egészséggel kapcsolatos tevékenységekben és szemináriumokon. Az online térben több mint 260 epizódból álló podcast is található, amelyek különféle mentális egészséggel és személyes fejlődéssel kapcsolatos kérdéseket fednek le.
Miben különbözik a méltányosság az egyenlőségtől?

Afro-szexológia
Ez a virtuális tanulási környezet biztosítja a szükséges ismereteket és erőforrásokat a biztonságos és egészséges szexuális felfedezés elősegítéséhez. Az Afrosexology, a szexuális felszabadulást segítő hely, amelyet két fekete nő alapított, munkafüzeteket, szemináriumokat és tanfolyamokat kínál, amelyek segítenek a nőknek testük visszaszerzésében és érzékiségük felkarolásában, különösen a szexuális traumák nyomán. Mivel a szexuális nevelés számos társadalomban korlátozott és tilos, bárki, bárhol, bármilyen életkorban és bármilyen háttérrel rendelkezik, használhatja ezt az online fórumot magánéletében és diszkréciójában.

Brownsages
Bár a Band-Aids nevet a bőrkötésekkel hozták kapcsolatba, "meztelenségei" hosszú ideig nem feleltek meg a feketék bőrtónusának. Tedd be a clevelandi Intisar Bashirt és Rashid Mahdit. Az afro-amerikai muzulmán házaspár 2018-ban megalapította a Browndages-t a bőrtónusú kötszerek választékával, hogy megoldást kínáljon. A vállalat a mainstream siker felé tart, miután 2020 júniusában megjelent a SharkTank-ban, és szerződést kötött Daymond Johnnal, Lori Greinerrel és Mark Cubannal.

Ivyees
A bostoni Ivy Lawson fiaival Jamaicára ment, hogy méhész legyen, miután 19 évnyi mérnöki munka után a vállalati Amerikában úgy döntött, itt az ideje a változásnak. Végül Lawson visszahozta kedvenc dolgait a Karib-térségből Bostonba, és 2018-ban megalapította az Everything Honey-t, így ő lett az első színes bőrű, aki céget működtet North Enden.
A járvány sajnálatos módon a fizikai bolt bezárását kényszerítette ki, de az Ivyees online áruház továbbra is erősen működik, és még nagyobb választékot kínál egészségügyi és wellness termékekből, mint például üvegek méhpollen, borsmentás és mézes fogkrém, ajakápoló. mézzel színezzük.

مقالات مشابهة